Beteggondozás

A gyógyszervásárlási döntésekben az orvos ajánlása mellet nagy szerepe van a gyógyszerész szakmai rálátásának. A beteg és gyógyszerész közötti kommunikáció sikerét megkönnyíti az a tény, ha gyógyszerész ismeri az adott beteg problémáit, a betegség lefolyását, változásait. Ez elősegíti a beteg életminőségének, fizikai, lelki és egészségi állapotának javulását.

A MEDIVUS gondozás szoftver ideális megoldást nyújt az adminisztratív munkafolyamatok végzéséhez, mint rögzítés, mérési adatok kiértékelése, folyamatos monitorozás, elemzések és dokumentációk készítése. Egy helyen tárolhatók a páciens egészségügyi állapotának változásai és a végzett vizsgálatok értékei.

A szoftverrendszer funkciói

A szoftver hivatalos forrásból, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), valamint az Országos Egészség Pénztártól (OEP) származó alapadatokat tartalmaz: publikus gyógyszertörzs, BNO törzs. Ezek felhasználásával végezhetők a szakmai elemzések, mint a gyógyszerkölcsönhatás vizsgálat a rendszeresen szedett gyógyszerek és újonnan rendelt készítmények között, valamint OTC készítmények között.

Fontos az adatok megfelelő védelme, amit a program természetesen biztosít. Az adatokat a szoftver sokrétű biztonsági beállításai segítségével képes megvédeni a jogosulatlan felhasználástól, és az adatbázis szerkezete teljesíti azon követelményt, hogy elkülönüljön egymástól az egyes betegek gondozásához szükséges azonosítók, valamint a populáció gondozásának támogatásához szükséges anonim adatok.

A gyógyszertárvezető bejelentkezéskor a program paraméter beállításainak segítségével szabályozhatja a belépő felhasználói csoportokat és jogosultságokat. A jogosultságok, szabályok rendje örökíthető a gyógyszertári informatikai jogosultsági rendszerből.

A szoftveren belül külön lehetőség van a műszerek típusának és paramétereinek rögzítésére, amely segítségével követhető az alkalmazott mérési eszközök hitelessége.

Elemzések és dokumentációk készítése

A berögzített mérési eredményekből a szoftver automatikusan számolásokat végez és a kapott értékeket összehasonlítja az adott betegségcsoportra vonatkozó mérési tartományokkal. Ezzel lehetőséget ad a gyógyszerészi gondozás keretein belül működő „Metabolikus szindróma” program által meghatározott elemzési, jelentési követelményeknek. A szoftver segítségével folyamatosan figyelemmel követhetjük a célértékekhez viszonyított változásokat, ami segítséget nyújthat adott rendellenességek felismeréséhez, biztosítva ezzel a preventív szűrést.

A Gondozás modul adatkapcsolattal bír a Mediris betegtájékoztató modullal, melynek eredményeként a gondozás során a rendszerben a következő információk is elérhetők: allopátiás készítmények, homeopátiás- és egyéb termékek, gyógyászati segédeszközök, tápszerek leírásai, fotói, árai, helyettesíthetőségi, valamint szakmai információi (veszélyeztetett csoportok, gyógyszerkölcsönhatás, tárolás), egyéb termékek kiszerelési egységárai.

Telepítés, karbantartás

A szoftver működhet patikai rendszertől függetlenül, ugyanakkor kompatibilis a MEDIVUS patikai programrendszerhez. Abban az esetben, ha a patikai rendszerhez kapcsoljuk, adatokat (gyógyszerek, BNO kódok) importálhatunk a gondozási modulba. Ezáltal követhető egy adott készítmény kiváltásának dátuma, illetve gyakorisága is. A szoftver ezen alkalmazhatósága gyorssá és hatékonnyá teszi a gondozáshoz tartozó adminisztrációs követelményeket.

A mérési eredmények listázhatók, nyomtathatók, adott beteg eredményeit összesíthetjük grafikonokon.

Ezek a kimutatások elősegítik és egyben látványossá, és könnyen értékelhetővé teszik az elemzéseket.

A rendszer előnyei

Műszakilag a rendszer Windowsos környezetben könnyen telepíthető, nem igényel nagy hardver teljesítményt, tárhelyet.

A rendszer integrált a MEDIVUS patikai programrendszerhez, jogosultság táblával a hozzáférések szabályozhatóak.

A rendszer minden tekintetben eleget kíván tenni a GyGSzB Gondozási program tárgyi feltételeiben rögzítetteknek, segíti a gyógyszerterápia kiértékelését, biztosítja a szükséges formanyomtatványokat, az adatrögzítési feladatokat informatikailag támogatja és lehetőséget biztosít az adatszolgáltatásra.

Minden modul rendelkezik saját lista generátorral, ahol szabadon paraméterezhető listakörnyezet alakítható ki.

Minden kimutatás automatikusan áttehető Excel formátumba, ahol további műveletek végezhetők.
A program futtathatóságának speciális rendszerkövetelménye nincs, a modul alap patikai informatikai környezetbe könnyen beilleszthető.

Szakmai oldalak

hasznos linkek

 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább

Aktuális ajánlatok

Korszerű eszközök
 

tovább